top of page
  • Writer's picturenkutluk

Rota

Updated: May 23, 2019



Yukarıdaki resim beklenen seyahatin özeti.

Tecrübesi olanlar bana yol üzerinde rotamın değişme ihtimalinin yüksek olduğunu, bazı yerlerde daha fazla kalmak isteyebileceğimi, yeni yerler eklemek isteyebileceğimi söylüyor ama benim fikrim çok da değişmeyeceği yönünde. En azından genel hatları itibariyle aynı kalacaktır. Zaten değişikliklerin bana bir maliyeti var ve an itibariyle işsiz olduğuma göre bunları düşünmemin de zamanıdır.

Önceden de yazdığım gibi 500 ayrı rota çizmiş olabilirim (yazar burada dikkatli okuyucuları sınadı :P). Başlangıçta Tayland, Vietnam, Kamboçya, Singapur, Çin, vs diye düşünüyordum. Sonra Güney Amerika’yı gezsem baştan sona dedim. Hatta bu fikir bayağı da olgunlaşmıştı ki Zika virüsü patlak verdi. İstanbul’a geri döndüğümde inşallah bir yeğen sahibi olmuş olacağım ve ona da böyle bir virüs taşımayı istemediğim için, son dakikada o fikri de çöpe attım.

Sonra madem bu kadar seyahat ediyorum, o zaman dünya etrafında neden tam bir tur dönmüyorum ki diye düşündüm ve bunu batıya giderek yapmaya karar verdim. Bir sebebi, ilgimi çeken bazı etkinliklerin zamanlamaları, mevsimlerin denk düşmesi, vs. Bir diğeri ise bu senenin Çin takviminde Maymun yılı olması ve karakteristiğinin de "batıya giden maymun" olması. Bu tür şeylere çok da inandığım söylenemez aslında ama bu dönemde karşıma çıkan bu bilgiyi dikkate almamak olmazdı.

Yine de temel kararı almama rağmen, olasılıklar o kadar fazla ki! Bir ay boyunca her akşam onlarca ayrı rota çizerek, olasılıkları değerlendirmenin mümkün olmadığı bir aşamaya geldiğimde durdum ve artık bir karar vermek zorunda olduğumu farkettim.

Ve nihayet hafta başında biletlerimi aldım (oh!).

Rota şöyle;

  1. Nil Nehri / Mısır

  2. Los Angeles / Amerika

  3. New Orleans / Amerika

  4. Cancun / Meksika

  5. Küba

  6. Japonya

  7. Yeni Zelanda

  8. Avustralya

  9. Tayland

  10. Puducherry / Hindistan

Tabi bunlar ana uçuş noktalarım. Kalma sürelerimle orantılı olarak çevrede ilgimi çeken yerleri de gezeceğim. Her birine gitmeye karar vermeme neden olan çeşitli sebepler var. Mesela Nil Nehri, çok da açıklamaya ihtiyaç duymayan bir seçim olsa gerek. Los Angeles'a Coachella Festival'ı yakalayabiliyor olduğum için gidiyorum. Yoksa aslında henüz 6 ay önce "bir daha ne zaman göreceğim ki" diyerek gitmiştim ve üstelik de doyamamıştım. Hayat bazen ne enteresan :).

Böyle küçük küçük ama bence anlamlı sebeplere dayanarak rotamı çizdim. Oralara ulaştıkça seçme sebeplerimi de anlatıyor olacağım. Şimdi önümde vizelerin tamamlanması gibi zorlu ve riskli bir süreç var.

Bana şans dileyin.

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page