top of page
  • Writer's picturenkutluk

Planda İlk Çatlak

Updated: May 23, 2019


Yeni Zelanda bizden bir hayli uzak bir ülke onun için yerini bilmeyenler olabilir. O civarda çok ada ülke olduğu için birbirine karışabiliyor. Onun için aşağıdaki haritada işaretleyerek okuyuculara konuyu biraz daha anlaşılır kılmak istedim.

Yeni Zelanda vize talebimi reddetti! Hayatımda ilk kez vize reddi alıyorum.

Önce online başvuruluyor, sonra normalde 20 gün içerisinde Ankara'daki konsolosluğa pasaport gönderiliyor. Avustralya'nın uygulaması da benzer ama onlara pasaportunu da göndermeye gerek kalmıyor - ayrıca kullandıkları sistem de daha iyi. Vizelerle ilgili detaylı bilgiyi ayrıca bir başka yazıda anlatacağım, tüm vizeleri tamamlayınca.

Yeni Zelanda'ya başvurdum. Online formu doldurduktan sonraki 15inci güne geldiğimizde henüz halen Mısır konsolosluğundan pasaportumu geri alamamış olduğum için, Ankara'ya da gönderememiştim. Mısır, pasaportumu 17inci günde verdi ben de o gün hemen kargoya verir Ankara'daki Yeni Zelanda konsolosluğuna ulaştırırım diye düşünüyordum... ki posta kutuma bir email düştü. İçerisinde yazan ise, vize talebimin uygun görülmediğiydi.

Efendim benim turistik amaçlı gideceğime ikna olmamışlar. Avustralya'dan vizem olabilirmiş ama orada ne yaptığım belli değilmiş (ki sorulsa cevaplardım), geride beni bekleyen kimse yokmuş (eş var mı, çocuk var mı dediler; yok dedim, bu yani), ülkemden bu kadar uzakta bir yeri herhangi bir nedenim olmadan ziyaret emem anlamlı değilmiş (ama senin, ülkenden o kadar uzakta, alakan olmayan memlekete gidip o toprakların sahiplerine karşı savaşman anlamlıydı), zaten çok da bir seyahat geçmişim yokmuş (insan utanır!).


Yani varsayım şu: 5 yıllık Schengen ve ABD vizem var, Avustralya vizem var ve dünyanın daha onlarca gelişmiş ülkesine giriş imkanım var. Ama ben iltica edeceğim ve bu illaki Yeni Zelanda olsun istiyorum. Çünkü ahmaklık bunu gerektirir!

Neyse şimdi kendilerine bir cevap mektubu yazacağım elbet. Ama muhtemelen cevap benzer olacak ve ben Yeni Zelanda'yı, ve yani maalesef Hobbiton'ı gezme hayalimi, listeden çıkarmak zorunda kalacağım. Üstüne bir de bana 175 USD'a malolacak.

Neyse sağlık olsun tabi, sorun dediğin bu kadar olsun. Ama üzüldüm ne yalan söyleyeyim.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page